Plaats een reactie

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan  
Toon resultaten 41 to 45 van 170
 

arie kleijn

dinsdag, 16-07-13 09:06

Geachte burgemeester ,
Dank voor uw uitvoerige en transparante reactie. Door ondergetekende en vele anderen in mijn omgeving wordt dit zeer op prijs gesteld.
Met u hopen en verwachten wij dat de stankoverlast binnen afzienbare tijd tot het verleden behoort en we weer kunnen overgaan tot de orde van de dag.
Vriendelijke groet ,
Arie Kleijn.

 

Burgemeester M. van de Groep

maandag, 15-07-13 15:08

Geachte heer Kleijn,

Uit uw bijdragen op dit weblog begrijp ik dat de nood voor u en anderen die in de eerste linie van de stankoverlast zitten erg hoog is. Ook uit gesprekken met sommige van uw buurtgenoten en anderen in de woonwijken rondom de Zuidwenk en uit de media weet ik dat velen gebukt gaan onder deze ontoelaatbare aantasting van de leefbaarheid. Daarnaast heb ik niet alleen mijn ogen en oren de kost gegeven, maar heb ik in de afgelopen maanden ook regelmatig zelf de stank waargenomen, zowel op kortere als op grotere afstand van de biovergistingscentrale.

U weet dat de gemeente geen enkele bevoegdheid tot het treffen van maatregelen of de handhaving daarvan ten aanzien van dit bedrijf heeft. Die is in handen van de provincie Utrecht. Wij als gemeente Bunschoten benutten alle bestuurlijke contacten om aan te dringen op een spoedige en permanente oplossing. Dat doe ik uiteraard als burgemeester en namens het college van BenW doet wethouder M. Nagel dat in het bijzonder als portefeuillehouder Milieu. Na de presentatie van de resultaten van het onderzoek heeft de verantwoordelijk gedeputeerde ons laten weten dat het college van GS op zeer korte termijn met een aanpak komt, die GS ook met het college van BenW zal bespreken. Dat wij niet naar buiten treden met allerlei oproepen en verklaringen is dus geen teken van onverschilligheid, maar een weloverwogen keuze gelet op de wettelijke bevoegdheden en een hopenlijk maximaal resultaat van onze invloed.

Ik heb ervoor gekozen om op uw bijdragen
op dit weblog te reageren, hoewel dit niet bedoeld is als 'brievenbus' aan de gemeente of de burgemeester. Het gaat erom inzicht te geven in en te communiceren over hoe ik als burgemeester mijn werk doe. Mensen die mij willen spreken kunnen op mijn spreekuur komen of een belafspraak maken en mensen die mij willen schrijven kunnen uiteraard een brief sturen of het contactformulier op de website van de gemeente Bunschoten invullen. Dergelijke schriftelijke en digitale reacties worden ingeboekt in het archief en en wordt (z.s.m.) een antwoord gestuurd. Het is mij niet mogelijk om dagelijks dit weblog te raadplegen of bij te houden. Zie deze reactie niet als het begin van een correspondentie tussen mij en u, want dat is niet mijn plaats in dit dossier. Wel zal ik altijd aanspreekbaar blijven voor u en alle burgers. Als u mij daarover wilt schrijven, bellen of spreken bent u van harte welkom.

Intussen sterkte in deze omstandigheden, waarvan wij allemaal vinden dat die zo snel als maar mogelijk is helemaal tot het verleden moeten gaan behoren.

Met vriendelijke groet,
Burgemeester van de Groep


 

Arie Kleijn

vrijdag, 12-07-13 08:15

Wist u burgemeester, dat kinderen die over de Zuidwenk fietsen dit regelmatig doen met hand(en) voor de neus en mond? Maar iemand die geen verantwoordelijkheid draagt voor de stankoverlast zal dat toch een zorg zijn. U hoeft echt niet te reageren burgemeester. Was u toch al niet zo sterk in.
A.Kleijn.

 

Arie Kleijn

woensdag, 10-07-13 08:50

Beste burgemeester ,
We schrijven 10 juli . 8.45 uur. Zelden is de stank zo hevig geweest. Wordt er letterlijk kotsmisselijk van. Tranende ogen. Ook mijn buren hebben dezelfde verschijnselen. Uiteraard e.e.a. gemeld bij de provincie. Fa. v.d. Groep gaat gewoon door met dit stankterrorisme.
Als zovelen zo langzamerhand de wanhoop nabij zijn , wordt het tijd burgemeester voor een wat adequatere reactie dan tot dusver. Misschien zou de gemeente een wat actievere rol kunnen spelen , om de belangen van haar burgers te beschermen.
Of vindt U dat dit alles uw pakkie an niet is?
Groet,
Arie Kleijn.

 

Arie Kleijn

maandag, 08-07-13 09:51

Goedemorgen burgemeester. Ik hoop oprecht dat U vannacht-ondanks de afschuwelijke stank- goed hebt geslapen. Ondergetekende in ieder geval niet. De fa. v.d. Groep blijft onverminderd het dorp onder een stank golf bedekken , maar gelukkig heeft de gemeente daar geen enkele verantwoordelijkheid voor.
Slaap nog vele nachten zacht.
Vr. groet,
Arie Kleijn

 
 
Linkedin

Agenda

29-06-2018

Rotary Fundraceralley Spuiplein

03-07-2018

B&W-vergadering Gemeentehuis

04-07-2018

Zomernetwerkborrel Bedrijvenkring

05-07-2018

Gemeenteraad: Kadernota Gemeentehuis