Aan het mooie IJsselmeer, veilig bij de dijk

De eerste regels van het overbekende Spakenburgse volkslied zetten de toon voor een muzikaal eerbetoon aan mijn geboorteplaats, mijn woonplaats, de plaats waaraan ik mijn hart heb verpand en waar ik het voorrecht heb burgemeester te zijn.

In de prachtige septemberweek waarin de temperaturen een hittegolf opleverden was het jaarlijkse personeelsuitje van de gemeente gepland. De personeelsvereniging had of een vooruitziende blik of een gelukkige hand van het kiezen van datum en programma, want we hadden een prachtige dag. Nu plegen uitjes zich vaak buiten de grenzen van je eigen gemeente plaats te vinden, maar dit keer bleven we ofwel binnen de gemeente of maar een paar honderd meter daarbuiten. Een programma om van te smullen, met eten en drinken, gezelligheid en teambuilding maar ook van lokale cultuur. We fietsten namelijk door het centrum van Spakenburg, richting Oude Haven en zagen daar nog dames in klederdracht. Een tekst uit het volkslied kwam naar boven:

Waar de frisse klederdracht steeds nog blijft bestaan…..

We vertrokken met de Anne Elisabeth vanuit de Oude Haven, over het Eemmeer en over de Eem en genoten van het water, weer een volksliedmoment:

Waar het wijde polderland iedereen bekoort……

We werden voor enkele sport- en spel activiteiten naar De Eemhof gebracht, waarna we een heerlijke barbecue aan de boorden van het Eemmeer hadden, tijdens de wekelijkse zeilwedstrijden, waarbij onze prachtige bottervloot ging aan onze ogen voorbij. Ook het derde couplet kwam in deze dagreis naar boven:

Waar nog steeds de vissersvloot, zij het dan ook klein….

Vindt u het gek dat we aan boord van de Marina de Eemhof van Rederij de Zuidwal zingend de haven binnenkwamen? Alle drie coupletten van ons volkslied golfden zo Spakenburg binnen. Een prachtig moment. Aan de wal werden we voorzien van een IJsco van Mink. Al fietsend en ijs etend passeerden we de Hongdehemel op weg naar huis. Volgend jaar is de nieuwe waterkering klaar en leest iedereen daarop rondom Oude en Nieuwe Haven de tekst van ons mooie volkslied. Zingt u mee?

Melis van de Groep

Burgemeester

Trots op Thomas

25-11-2010

Beste mensen. Wat ben ik trots. Op Thomas van de Groep en zijn familie, de VV IJsselmeervogels en haar blauwe buren, en ...[meer...]

Artikel 11 tot 11 van 11
<< Eerste < Vorige 1-10 11-11 Volgende > Laatste >>
Linkedin

Agenda

23-10-2017

Bezoek School met de Bijbel Eemdijk

23-10-2017

B&W-vergadering Gemeentehuis

24-10-2017

Streekbezoek koninklijk paar Eemland

24-10-2017

Interview Live studio RTV Utrecht: bezoek koningsp...